Årsprogram

PROGRAM FÖR KYRKHULTS HEMBYGDSFÖRENING 2019

Onsdag den 3 april. Årsmöte i församlingshemmet kl 18.00. Förhandlingar, utdelning av kulturstipendium, servering m m. Åke Giselsson och Ronny Haglund underhåller med sång och musik.

Tisdag den 30 april. Valborgsmässofirande vid Södersjön kl 19.30. Sång av Kyrkhults Hembygds- och kyrkokör. Tal till våren av Daniel Ottosson.  BK Union har servering. Fackeltåg av Scouterna. Cirkusshow med elever från Tulseboda Cirkusskola.

Söndag 23 juni – söndag 30 juni. Olofströms kommuns kulturvecka Nässelfrossa med olika kulturarrangemang i bl a Kyrkhult.

Hembygdsföreningen medverkar bl a med följande programpunkter:

• Kyrkogårdsvandringar med Arne Karlsson och Jan Ottosson.
  • Guidad visning av Stenmuseet i Vilshult med Thommy Svensson.

Närmare uppgifter om datum och tider i Nässelfrossas tryckta program samt på hemsidorna www.nasselfrossa.se och www.kyrkhult.se

OBS att föranmälan krävs till våra program under Nässelfrossan!

Söndag 7 juli.  Hembygdsmuseet öppnar för säsongen kl 13.00. Invigning av vår nya museibyggnad kl 13.30. Program för invigningen annonseras närmare tiden.

Söndag 7 juli – söndag 11 aug. Hembygdsmuseet öppet söndagar kl 13.00–16.00.

Lördag 6 juli – söndag 11 aug. Stenmuseet i Vilshult öppet lördagar och söndagar kl 13.00–16.00. Utställning om diabasbrytning.

Söndag 11 aug. Kaffeservering i hembygdsmuseet kl 13.00–16.00.

Lördag 24 aug. Kyrkhultstomtarna anordnar festligheter i anslutning till brunnsparken. Hembygdsföreningen medverkar bl a med öppethållande i museibyggnaderna.

Lördag 7 sept. Hembygdsföreningens 70-årsfirande på Tulseboda Brunn kl 16.00. Vi avnjuter en god buffé. Underhållning av ”Trasten och Staren”, Ingemar Trasthe och Håkan Stahre. Tillfälle till dans. Kaffe med jubileumstårta.  Pris (subventionerat): 250 kr. Anmälan senast den 20/8 till någon av följande: Jan Ottosson, tel 070-3263377, Percy Svensson 070-5223077, eller Christer Ericsson 070-6938621. Festen är avsedd för medlemmar, och anmälan är bindande.

Måndag 18 nov. Kl 19 i församlingshemmet. Tillsammans med Föreläsningsföreningen: Bibbi Brorsson berättar om Eriksberg, Bengt Berg och torparnas historia. Fri entré för hembygdsföreningens medlemmar.

Söndag 8 dec. Föreningen medverkar vid Tomtemarknaden på Tulseboda Brunn.

December. 60:e årgången av Vår Hembygd beräknas utkomma.

LÄS ÄLDRE ÅRSPROGRAM HÄR: