Årsprogram

PROGRAM FÖR KYRKHULTS HEMBYGDSFÖRENING 2017

Torsdag 6 april. Årsmöte i församlingshemmet kl 18.00. Förhandlingar, servering m m. Vi visar Per Anders Rudelius film om Mac Arthur ”Humlornas herre” samt en film om Ivar i Ulvaboda.

Söndag den 30 april. Valborgsmässofirande vid Södersjön kl 19.30. Sång av Kyrkhults Hembygds- och kyrkokör. Tal till våren av Peter Ekdahl. BK Union har servering. Cirkusshow med elever från Tulseboda Cirkusskola.

Lördag den 13 maj. Fornebodadagen från kl 10.00. Fornebodastiftelsen inbjuder alla att hjälpa till med att snygga upp på Forneboda inför sommaren. Det blir korvgrillning, kaffe m m under dagen. Kom och gå när du vill.

Tisdag den 30 maj. Byavandring i Mörbohult kl 18.30 – området kring Hörneborgsvägen. Samling vid gamla ålderdomshemmet..

Söndag 25 juni – söndag 2 juli. Olofströms kommuns kulturvecka Nässelfrossa med olika kulturarrangemang i bl a Kyrkhult. Årets tema: Världens klimat – Vår miljö

Hembygdsföreningen medverkar bl a med följande programpunkter:

• Kyrkogårdsvandringar med Arne Karlsson och Jan Ottosson.
  • Guidad visning av Stenmuseet i Vilshult med Thommy Svensson.
  • Företagsbesök på Ateljé Tobi.

Närmare uppgifter om datum och tider i Nässelfrossas tryckta program samt på hemsidorna www.nasselfrossa.se och www.kyrkhult.se
OBS att föranmälan krävs till våra program under Nässelfrossan!

Söndagar 2 juli – 6 aug. Hembygdsmuseet öppet kl 13–16. Museet är nyrenoverat invändigt genom målning och tapetsering. Utställningar har fräschats upp och förnyats. Specialutställningar i sommar: Skulpturer och statyetter av Carl Eldh. Folkskolan 175 år.

Lördag 8 juli – söndag 13 aug. Stenmuseet i Vilshult öppet lördagar och söndagar kl 13.00–16.00. Utställning om diabasbrytning.

Söndag 6 aug. Kaffeservering i hembygdsmuseet kl 14–17. Museet stänger för säsongen.

Lördag 9 sept. Vid gamla ålderdomshemmet i Mörbohult kl 13.30–16.00 i samarbete med Maria och Andreas Brovall: Visning av de gamla cellerna i uthuset, visning av hembygds-föreningens arkivlokal, kaffeservering, försäljning av hembakat bröd m m.

Söndag 12 dec. Julmarknad på Tulseboda Brunn kl 14-17.

December. Vår Hembygd 2017 beräknas utkomma i början av månaden.